Leren kijken met kunstcriticus Frits de Coninck

Leren kijken met kunstcriticus Frits de Coninck

€15,00

13 juli | 14.00 – 15.30 uur | Ketelkantine en exporuimte

Een middag voor jong en oud! Hoe kijken we naar kunst? En vooral: wat zien we als we kijken? Na het zien van een film praten we vaak over wat we ervan vonden. En dan gaat het altijd over wat we hebben gezien. Wat blijkt? Ieder heeft zijn eigen film gezien. Kijken doet iedereen op zijn eigen wijze. Kunstcriticus Frits de Coninck neemt je mee op pad en leert je kijken.

De prijs is inclusief de toegangsprijs van € 10,-aan de tentoonstelling en de Wandelgids.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Kunstcriticus Frits de Coninck heeft bij de tentoonstelling Snapshot of a larger order een krant gemaakt. Deze staat helemaal in het teken van kijken. Aan de hand van gesprekken met 8 professionals uit de kunst behandelt hij de bijzondere manier waarop ieder vanuit zijn beroep kijkt. Van beeldend kunstenaar tot fotograaf en van kunstcriticus tot vormgever. Net zo belangrijk is de manier waarop jij naar kunst kijkt. Frits de Coninck leidt je rond over de tentoonstelling. Ook gaat hij het gesprek aan. Hierbij gebruikt hij de vraag ‘Wat is het eigenlijk dat je ziet?’.

Tip: lunch voor aanvang van deze bijzondere rondleiding in het biologische pop-up restaurant de Ketelkantine. De tentoonstelling is op deze dag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De krant Kijken is bij de kassa te koop voor slechts € 1.