rotterdam contemporary art fair

25 januari 2016

Van 10 tot en met 14 februari 2016 vindt de Art Rotterdam Week plaats. Eén van de hoofdbeurzen is de Rotterdam Contemporary Art Fair in de Cruise Terminal. Bezoek daar de stand van De Ketelfactory voor een voorproefje van Snapshot of a larger order. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Maria Blaisse

Kunstmanifestatie Snapshot of a larger order presenteert vanaf april nieuw werk van twintig Nederlandse kunstenaars in de Schiedamse Noletloodsen. Deze kunstenaars hebben eerder geëxposeerd in De Ketelfactory. Tijdens Rotterdam Contemporary Art Fair tonen we een voorproefje middels een werk van Maria Blaisse (Amsterdam, 1944). Haar werk bestaat uit sculpturen en kostuums. Vaak een mix van kunst, design, textiel en mode en veelal getoond in theaters, musea en galeries en op de catwalk. Bezoek de stand van 10 tot en met 14 februari in de Cruise Terminal.

Breathing Sphere

De grote bamboesculpturen van Maria Blaisse, waaronder Breathing Sphere, ademen en werpen beweeglijke schaduwen af over vloeren en wanden. Als bezoeker krijg je het gevoel in een film te figureren. De hele ruimte leeft. Blaisse experimenteert al jarenlang met ‘vorm’ in verschillende materialen en vele toepassingsmogelijkheden. De afgelopen jaren ontwikkelde zij een reeks grote bamboesculpturen. Door het aan- en ontspannen van de structuren, werken de vormen bijna als perpetuum mobiles. Het is intrigerend om te zien dat een zogenaamd simpele vorm oneindig veel grafische beelden voortbrengt.

 

maria blaisse ketelfactory snapshot schiedam breathing sphere bamboe