tentoonstelling

De Ketelfactory breekt uit haar voegen! Van 16 april tot en met 17 juli 2016 wijkt de Schiedamse tentoonstellingsruimte uit naar de Noletloodsen voor kunstmanifestatie Snapshot of a larger order. Twintig kunstenaars die eerder bij De Ketelfactory exposeerden maken speciaal hiervoor nieuw werk.

Beelende kunst en filosofie

Twintig kunstenaars die eerder bij De Ketelfactory in Schiedam exposeerden zijn uitgenodigd om voor Snapshot of a larger order nieuw werk te maken in de enorme Noletloodsen. Tijdens deze kunstmanifestatie versterken beeldende kunst en filosofie elkaar. De Ketelfactory nodigt de kunstenaars uit hun zoektocht te vervolgen en verdieping op verschillende manieren te bereiken. Ook worden verbindingen gelegd tussen de belevingswerelden van de kunstenaars onderling en tussen kunstenaars, filosofen, wetenschappers en schrijvers.

De Noletloodsen

De Noletloodsen vormen het decor voor de tentoonstelling. Een voormalige houtopslag met een vloeroppervlak van 6.000 m2 in een gebied waar de 18e-eeuwse binnenstad en het industriële karakter van de haven op een spannende manier samenkomen.

Twintig kunstenaars

De kunstmanifestatie in Schiedam toont indrukwekkend nieuw werk van twintig kunstenaars waaronder Marjolijn van den Assem, Hans van Bentem, Maria Blaisse, Florette Dijkstra, Wineke Gartz, Harry Haarsma, Bernadet ten Hove, Claudy Jongstra, Kinke Kooi, Mirjam Kuitenbrouwer, Ton van der Laaken, Birthe Leemeijer, Jan van Munster, Olphaert den Otter, Karin van Pinxteren, Ewoud van Rijn, Roland Schimmel, Winnie Teschmacher, Simon van Til en Robert Zandvliet.

Activiteiten

Achter de schermen ontwikkelen we diverse activiteiten rondom deze kunstmanifestatie. Denk hierbij aan rondleidingen, educatieve projecten, lezingen en muziekavonden. Deze informatie plaatsen we z.s.m. online. Hou ook zeker onze Facebook en Twitter pagina in de gaten voor updates.

logo